vineri, 12 aprilie 2013

Cetatea Balvanyos

   
<<< Urmează firul jurnalului de călătoriei

 De la primele ore ale dimineții o ploaie mocănească parcă ne îmbia la somn. După ce am servit micul dejun, ne- am făcut curaj și am pornit de la Grand Hotel Balvanyos, unde am fost cazați, pe drumul spre Tg. Secuiesc aproximativ 4 km(cred că mă repet, dar parcă am pomenit de starea drumului: e jalnică) până la Motelul Cetate, care este în imediata apropiere a Pensiunii Transilvania.


    Restaurantul de aici ne îmbia deja. Are un look specific plus un Meniu diversificat, cu foarte multe feluri de mâncare tradițională, specifice zonei.






       Dar eram hotărâți. Trebuia mai întâi să profităm de pauza pe care o luase ploaia și să ne atingem scopul, să urcăm la cetate. 
Am lăsat mașina în parcarea de lângă motel și am pornit pe un drum neasfaltat, presărat cu mai  multe pensiuni și acompaniați de  trilurile păsărilor care parcă nu știau cum să ne mai ademenească să ne continuăm drumul, mai ales că din nori încă se mai scurgeau niște stropi de ploaie rătăciți. De aici încolo voi lăsa fotografiile să vă descrie drumul către Cetatea Balvanyos, care este prezentat și în   videoclipul : Cetatea Balvanyos










Până aici se poate ajunge și cu mașina. Drumul este neasfaltat, dar e mult mai bun decât unul asfaltat cu gropi. Părerea mea este că mai bine să profitați de peisajul mirific, mai ales că este gratis :). O jumătate de oră de mers, lejer.
















Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu