vineri, 26 aprilie 2013

Cheile Bicazului


    August 2010  Itinerariu de vacanță: Lacu Roșu- Bicaz- Piatra-Neamț- Târgu-Neamț- Iași- Costinești

<<< Urmează firul jurnalului de călătoriei >>>

    După prima zi la Lacu Roșu în care ne- am mulțumit cu un circuit de recunoaștere al locului, în care am cuprins și traseul din jurul lacului, seara, am servit masa la terasa de pe malul lacului. Un peisaj extraordinar.
A doua zi dimineață, am pornit la pas spre Cheile Bicazului. În iarna lui 2009, într- o excursie organizată din Tușnad, am avut plăcerea să mai străbatem acest drum dar cu o mașină. Abia așteptam să admirăm aceleași locuri ce nu mai erau acoperite de mantia de omăt a iernii.
Numai dacă parcurgi la pas Cheile Bicazului, poți vedea truda de veacuri a apelor ce au săpat necontenit în stâncile munților, parcă special să ne ofere acest spectacol din sălbăticia naturii. Nu se lasă mai prejos nici firul sinuos al șoselei cenușii, care pe unele porțiuni, parcă este înghițit de munte. Traficul era îngreunat pe unele sectoare și datorită inundațiilor din luna mai, când apele repezi au săpat pe sub șosea provocând surparea acesteia în mai multe locuri. Atunci am înțeles și ce căutau căsuțele cu obiecte de artizanat și multe altele în mijlocul sălbăticiei. Cheile Bicazului, acolo natura îți  oferă un grandios spectacol, indiferent de anotimp.



































Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu